Huiddiktemeting en vlakkeuring

Overweegt u om een stalen of aluminium boot aan te schaffen, dan is het verstandig om een huiddikte meting of een vlakkeuring te laten uitvoeren. Hoe goed het onderwaterschip er ook uitziet, het kan door onvoldoende bescherming, verkeerde of onvoldoende anodes of een slechte elektrische installatie of isolatie zijn aangetast. Zeker als er bacteriële corrosie in bijvoorbeeld een tank is ontstaan, gaat dit proces sneller dan u denkt.

Jachtexpert.nl Ing. Hendrik Jan Musch controleert met apparatuur de huiddikte van een schip

Omdat de meeste schepen van binnenuit corroderen, is het van belang dat naast de buitenkant de binnenzijde van de romp grondig wordt geïnspecteerd.

Ook in verband met het onderhoud is het laten meten van de huiddikte essentieel. Bovendien vragen veel verzekeringsmaatschappijen een ‘vlakrapport'. Het bewijs dat het onderwaterschip van een metalen boot in goede staat is.

Apparatuur

Hendrik Jan Musch beschikt over apparatuur waarmee door verflagen heen kan worden gemeten. Het is daarbij dus niet nodig om de conserveringslagen te verwijderen. Daarnaast kan de dikte van de verflagen worden gemeten. Daarbij beoordelen wij gelijk ook het roer en de roerlagers, de schroef, het schroefaslager, anoden en de boeg- of hekschroeftunnel.

Belangrijk: om de huiddiktemeting gedegen te kunnen uitvoeren, moet het schip op het land staan en eventueel schoon gespoten zijn.

Voor vragen, meer informatie of een afspraak kunt u contact met ons opnemen.