Waarde taxatie Boot of Jacht

Taxatie van uw boot of Jacht door een onafhankelijk expert kan om vele redenen van belang zijn:

Natuurlijk bij aankoop, want al is het jacht nog zo mooi en goed, teveel betalen is toch geen goed idee. Een expert heeft verstand van de markt op dit moment en kan u dus goed adviseren over een prijs.

Ditzelfde geld natuurlijk bij de verkoop. Vaak worden potentiële klanten afgescrikt door een te hoge vraagprijs. Bij een te lage vraagprijs loopt u geld mis.

Andere redenen voor een waarde taxatie zijn: Verzekering, familiaire zaken, belastingen, nalatenschap en hypotheek.

Hiervoor zijn soms verschillende soorten van waarde bepaling nodig. Zoals bijvoorbeeld:

  • Verkoopwaarde
  • Dagwaarde
  • Herbouwwaarde
  • Executiewaarde
  • Verzekerde waarde
Aktie !!
De waarde bepaling nodig om het verzekerd bedrag voor 3 jaar op een vaste waarde te houden.
Nu met 15 % korting!
Klik hier voor een prijsopgave

Wat is mijn boot waard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk ben ik van mening dat alle pleziervaartuigen de benaming “Jacht” horen te krijgen, de benaming jacht is ontstaan toen er voor het eerst speelvaartuigen gebouwd werden die snel en wendbaar waren en afgeleid waren van de schepen waarmee in oorlogstijd “gejaagd” werd op de vijand. Zo heten bepaalde snelle en wendbare marine schepen nog steeds jagers zoals torpedo jagers en mijnen jagers.

Het is zelfs zo dat de Engelse en Amerikaanse benaming voor een pleziervaartuig “Yacht” van oorsprong komt van het Nederlandse “Jacht”  met trots op onze historie en grote kennis van deze scheepstypen gebruik ik dan ook zoveel mogelijk de benaming “Jacht” en noem ik mijzelf “Jachtexpert”

Dus is een keuring noem ik ook een jachtkeuring en heet iemand die veel verstand van  pleziervaartuigen heeft ook een jachtexpert. En geen bootexpert of scheepsexpert maar omdat de zoekmachines deze website goed moeten kunnen vinden is het van belang dat er woorden als bootkeuringen, bootkeuring scheepskeuringen, en scheepskeuring, bootkeuren, schipkeuren en zo meer zoals “boot aankoopkeuring” en    “boot aankoopkeur” of schipkeuring op deze site komen te staan.