Motorkeuring / Motorolie analyse

Scheepsmotor keuringBij aanschaf van een jacht is het natuurlijk van groot belang om te weten hoe het met de aandrijflijn gesteld is.

Maar ook als het jacht al langer in het bezit is kan het nodig zijn om de aandrijving eens grondig te laten beoordelen

Denk maar eens aan het aflopen van de garantie termijn.

Door deze keuring door een onafhankelijk motoren expert uit te laten voeren  heeft u de zekerheid dat  er geen andere belangen dan de uwe meespelen.

Aan de hand van deze keuring kan bepaald worden of er gerepareerd of vervangen moet worden.

Waarbij het rapport dan als lijdraad kan dienen bij de te maken afspraken met de uitvoerende bedrijven.

Ook kunnen wij het reparatiebedrijf eventueel inlichten over de uit te voeren werkzaamheden.
En erop toezien dat deze op een deugdelijke wijze uitgevoerd worden.

Zodat alles weer veilig en betrouwbaar in orde gemaakt kan worden,  zonder dat er zaken vervangen werden die niet nodig waren.

Motorolie analyse

Een zinvol en belangrijk deel van de MOTORKEURING is de Marcheck motorolie analyse.

Hiermee kunnen we als het ware “IN” de motor en de keerkoppeling kijken, zonder hiervoor iets te demonteren !!

Deze motorolie analyse kan natuurlijk ook zonder motorkeuring plaatsvinden, hiervoor verwijzen wij u naar de website van Marcheck. www.marcheck.nl

motorolie analyse


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk ben ik van mening dat alle pleziervaartuigen de benaming “Jacht” horen te krijgen, de benaming jacht is ontstaan toen er voor het eerst speelvaartuigen gebouwd werden die snel en wendbaar waren en afgeleid waren van de schepen waarmee in oorlogstijd “gejaagd” werd op de vijand. Zo heten bepaalde snelle en wendbare marine schepen nog steeds jagers zoals torpedo jagers en mijnen jagers.

Het is zelfs zo dat de Engelse en Amerikaanse benaming voor een pleziervaartuig “Yacht” van oorsprong komt van het Nederlandse “Jacht”  met trots op onze historie en grote kennis van deze scheepstypen gebruik ik dan ook zoveel mogelijk de benaming “Jacht” en noem ik mijzelf “Jachtexpert”

Dus is een keuring noem ik ook een jachtkeuring en heet iemand die veel verstand van  pleziervaartuigen heeft ook een jachtexpert. En geen bootexpert of scheepsexpert maar omdat de zoekmachines deze website goed moeten kunnen vinden is het van belang dat er woorden als bootkeuringen, bootkeuring scheepskeuringen, en scheepskeuring, bootkeuren, schipkeuren en zo meer zoals “boot aankoopkeuring” en    “boot aankoopkeur” of schipkeuring op deze site komen te staan.