Aankoopkeuring

Uitdrukkingen als “hij is altijd goed onderhouden”, “er mankeert niets aan” en “de motor loopt als een zonnetje” zult u vaak horen van verkopers. Maar om er zeker van te zijn dat dit allemaal klopt is het verstandig om de hulp in te roepen van een expert.                  In overleg wordt een passende keuring uitgevoerd die u een stevig handvat geeft om te bepalen of de voorgenomen aankoop voor u de juiste is.


Er zijn verschillende aankoopkeuringen mogelijk:

Keuring op het droge, mogelijkheid tot het keuring van het onderwaterschip.

- Snelle keuring, een algemene hoofdzakelijk visuele keuring, (de "eerste indruk"). Meestal te realiseren binnen 1 a 2 dagen na opdracht. 

- Gewone, algemene, hoofdzakelijk visuele keuring. Deze is op afspraak, eventueel met testvaart.

- Uitgebreide keuring van een jacht in het water, eventueel met testvaart.

- Uitgebreide keuring van een jacht op het land. Het voordeel hiervan is dat het onderwaterschip kan worden gekeurd, eventueel met huiddiktemeting of osmose onderzoek.

- Motor en aandrijflijn keuring of andere deelkeuring eventueel met smeerolie analyse. 
 
- Het totaalpakket. Een zeer uitgebreide keuring van alles wat er te beoordelen is. Eventueel ook de inwendige staat van de motor mede door smeerolie analyse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk ben ik van mening dat alle pleziervaartuigen de benaming “Jacht” horen te krijgen, de benaming jacht is ontstaan toen er voor het eerst speelvaartuigen gebouwd werden die snel en wendbaar waren en afgeleid waren van de schepen waarmee in oorlogstijd “gejaagd” werd op de vijand. Zo heten bepaalde snelle en wendbare marine schepen nog steeds jagers zoals torpedo jagers en mijnen jagers.

Het is zelfs zo dat de Engelse en Amerikaanse benaming voor een pleziervaartuig “Yacht” van oorsprong komt van het Nederlandse “Jacht”  met trots op onze historie en grote kennis van deze scheepstypen gebruik ik dan ook zoveel mogelijk de benaming “Jacht” en noem ik mijzelf “Jachtexpert”

Dus is een keuring noem ik ook een jachtkeuring en heet iemand die veel verstand van  pleziervaartuigen heeft ook een jachtexpert. En geen bootexpert of scheepsexpert maar omdat de zoekmachines deze website goed moeten kunnen vinden is het van belang dat er woorden als bootkeuringen, bootkeuring scheepskeuringen, en scheepskeuring, bootkeuren, schipkeuren en zo meer zoals “boot aankoopkeuring” en    “boot aankoopkeur” of schipkeuring op deze site komen te staan.