Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding zeiljacht en motorjacht

Als u besloten heeft dat u een jacht gaat laten bouwen dan moet er veel geregeld worden.

Het is dan meestal wel al duidelijk wat voor schip het moet gaan worden.

Maar er is nog een heleboel te doen voordat het schip mooi glimmend in de haven ligt.

Er zal een werf gezocht moeten worden.

Er zal een pakket van eisen en wensen gemaakt moeten worden.

Ook de soort en merk motor en andere toeleveranciers van onderdelen moeten gezocht en bepaald worden.

Zeker ook de kosten moeten worden besproken,

De opdracht zal daarna uitgebreid beschreven moeten worden in het bouwbestek,  zodat er na afloop geen onenigheid zal ontstaan.

En als dat gedaan is en de werkzaamheden nemen een aanvang dan zal er ook nog gecontroleerd moeten worden of het ook uitgevoerd word zoals afgesproken.

Bij deze controles is gedegen kennis van zaken natuurlijk van groot belang.

Voor al deze werkzaamheden is het raadzaam om een ervaren jachtexpert de begeleiding te laten doen.

Omdat deze werkzaamheden uitstekende samenwerking vereist van betrokken partijen, bied    Hendrik Jan u aan om eerst kennis met elkaar te maken en een en ander door te spreken.

Dit tot ongeveer 2 uur durende oriëntatie gesprek zal niet in rekening gebracht worden, dit gaat voor rekening van Hendrik Jan.

Mocht u om welke reden dan ook  alsnog afzien van samenwerking dan is het oriëntatie gesprek op onze kosten geweest.

 

  Hendrik Jan Musch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk ben ik van mening dat alle pleziervaartuigen de benaming “Jacht” horen te krijgen, de benaming jacht is ontstaan toen er voor het eerst speelvaartuigen gebouwd werden die snel en wendbaar waren en afgeleid waren van de schepen waarmee in oorlogstijd “gejaagd” werd op de vijand. Zo heten bepaalde snelle en wendbare marine schepen nog steeds jagers zoals torpedo jagers en mijnen jagers.

Het is zelfs zo dat de Engelse en Amerikaanse benaming voor een pleziervaartuig “Yacht” van oorsprong komt van het Nederlandse “Jacht”  met trots op onze historie en grote kennis van deze scheepstypen gebruik ik dan ook zoveel mogelijk de benaming “Jacht” en noem ik mijzelf “Jachtexpert”

Dus is een keuring noem ik ook een jachtkeuring en heet iemand die veel verstand van  pleziervaartuigen heeft ook een jachtexpert. En geen bootexpert of scheepsexpert maar omdat de zoekmachines deze website goed moeten kunnen vinden is het van belang dat er woorden als bootkeuringen, bootkeuring scheepskeuringen, en scheepskeuring, bootkeuren, schipkeuren en zo meer zoals “boot aankoopkeuring” en    “boot aankoopkeur” of schipkeuring op deze site komen te staan.