Hiswa Gaskeur         Maritime Training Academy         United Dutch Yacht Surveyors        Yacht & Smalcraft Surveyors          Register Mediator         Register  Taxateur        Register Yachtsurveyers

ing.Hendrik Jan Musch is de oprichter en expert van het bedrijf.


Hendrik Jan Musch is een fanatieke watersporter. De liefde voor het water en de schepen is hem van jongs af aan meegegeven en als jonge jongen was Hendrik Jan al veel op het water te vinden.

De zeer brede technische kennis die nodig is voor het vak van jachtexpert heeft Hendrik Jan gedurende vele jaren opgebouwd. Beroepsvaart, pleziervaart, groot of klein, alles is de laatste jaren wel eens langsgekomen. Motoren en aandrijvingen zijn een specialiteit omdat Hendrik Jan, naast de vereiste opleiding, 20 jaar als leraar motorvoertuig techniek actief is geweest. Ook heeft hij het Hiswa en het Inspectie Verkeer en waterstaat certificaat Gaskeurmeester.
Voor alle certificaten en bevoegdheden klik hier.

 

Dus wat voor keuring u ook wilt, bij Jachtexpert H.J.Musch bent u bij de juiste nautisch expert. 

                                                                                                                                        Bootkeurmeester  scheepsexpert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk ben ik van mening dat alle pleziervaartuigen de benaming “Jacht” horen te krijgen, de benaming jacht is ontstaan toen er voor het eerst speelvaartuigen gebouwd werden die snel en wendbaar waren en afgeleid waren van de schepen waarmee in oorlogstijd “gejaagd” werd op de vijand. Zo heten bepaalde snelle en wendbare marine schepen nog steeds jagers zoals torpedo jagers en mijnen jagers.

Het is zelfs zo dat de Engelse en Amerikaanse benaming voor een pleziervaartuig “Yacht” van oorsprong komt van het Nederlandse “Jacht”  met trots op onze historie en grote kennis van deze scheepstypen gebruik ik dan ook zoveel mogelijk de benaming “Jacht” en noem ik mijzelf “Jachtexpert”

Dus is een keuring noem ik ook een jachtkeuring en heet iemand die veel verstand van  pleziervaartuigen heeft ook een jachtexpert. En geen bootexpert of scheepsexpert maar omdat de zoekmachines deze website goed moeten kunnen vinden is het van belang dat er woorden als bootkeuringen, bootkeuring scheepskeuringen, en scheepskeuring, bootkeuren, schipkeuren en zo meer zoals “boot aankoopkeuring” en    “boot aankoopkeur” of schipkeuring op deze site komen te staan.