De titels en certificaten van Hendrik Jan Musch

EMCI Registered Yachtsurveyor ®
EMCI Registered Marinesurveyor ®
EMCI Aankooptaxateur  ®
EMCI Maritime Mediator ®
INTERNATIONAL ADR CERTIFIED MEDIATOR®,
Lid van de Nederlanse Vereniging van Mediators in de Verzekeringsbranche  NVMV
Member of the United Dutch Yacht Surveyors   "UDYS"
Werkzaam voor Marcheck motordiagnostisch onderzoek
CE markering in overeenstemming met Germanischer Lloyd
Hiswa en IVW gecertificeerd gaskeurmeester
J Klasse bij Claasen jachtbouw zandamLuxe motor op werf aan het nieuwe meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijk ben ik van mening dat alle pleziervaartuigen de benaming “Jacht” horen te krijgen, de benaming jacht is ontstaan toen er voor het eerst speelvaartuigen gebouwd werden die snel en wendbaar waren en afgeleid waren van de schepen waarmee in oorlogstijd “gejaagd” werd op de vijand. Zo heten bepaalde snelle en wendbare marine schepen nog steeds jagers zoals torpedo jagers en mijnen jagers.

Het is zelfs zo dat de Engelse en Amerikaanse benaming voor een pleziervaartuig “Yacht” van oorsprong komt van het Nederlandse “Jacht”  met trots op onze historie en grote kennis van deze scheepstypen gebruik ik dan ook zoveel mogelijk de benaming “Jacht” en noem ik mijzelf “Jachtexpert”

Dus is een keuring noem ik ook een jachtkeuring en heet iemand die veel verstand van  pleziervaartuigen heeft ook een jachtexpert. En geen bootexpert of scheepsexpert maar omdat de zoekmachines deze website goed moeten kunnen vinden is het van belang dat er woorden als bootkeuringen, bootkeuring scheepskeuringen, en scheepskeuring, bootkeuren, schipkeuren en zo meer zoals “boot aankoopkeuring” en    “boot aankoopkeur” of schipkeuring op deze site komen te staan.